top of page

Brev til Håkon Banken

Sven Arild Storberget og Martin A. Walther

Torsdag kl. 21.00
Halden Kino

Håkon Banken var en av Norges mestselgende artister på 70- og 80-tallet, og den første plateartisten i Norge som turte å skildre egne psykiske problemer. Det gjorde at mennesker fra hele Norge sendte brev for å takke ham. Gjennom møter med tre brevskrivere fortelles historien om den folkekjære og folkeskye artisten Håkon Banken. En film om hvor viktig musikk kan være, og hvilken avgjørende rolle det kan spille i menneskers liv.

H-B-plakat_med-logo_RGB (1).jpg

Brev til Håkon Banken er en film om de tre brevskriverne Roger, Solveig og Geir, som alle skrev brev til sin musikalske helt og forbilde Håkon Banken. I tillegg er filmen et musikkportrett av artisten Håkon Banken som var en av Norges mestselgende artister på 70-og 80-tallet.

 

Hans tekstunivers skildrer ulykkelig kjærlighet, «raggarlivet» og amerikanske biler, i tillegg til å skildre egne psykiske problemer. Han var den første som fortalte om hvordan det var å leve med mentale utfordringer i ei tid der dette var enormt tabubelagt.

 

Både Roger, Geir og Solveig opplevde at han satte ord på følelser de trodde de var alene om å ha. Uavhengig av hverandre forteller de at det var og er tekstene og musikken hans, som har vært med på å holde dem fast i livet.

bottom of page