top of page

Innledere

Årets bidragsytere på fagprogrammet

Don, Rachel, Arnt

Don Letts

Don Letts DJ Photo.png

Don Letts rykte som filmregissør, DJ og musiker kommer fra prosjektet hans med å bringe forskjellige kulturer sammen. Han er en av grunnleggerne i Englands punk- og reggae-scener, og var blant annet videografen til Clash og andre band. Musikken fra den tida var ofte sterk og kritisk mot de etablerte. Don Letts var sentral i dette miljøet på midten av 70-tallet, mot en bakgrunn av stor arbeidsledighet, utenforskap og en generell følelse av dårlige fremtidsutsikter. I denne tida med stor sosial uro fremmet Don Letts' Gjør det selv-etikk. Det handler om hvordan du gjør det du gjør, ikke bare hva du gjør. Det er en mentalitet, ikke bare et ønske om sosial endring som skjedde for 40 år siden. Energien har en årsak og en arv, og denne bølgen av kreativitet vi ønsker å gjenskape ved å starte det som skal bli en ny tradisjon – "Make Halden Smile".

Rachel Davies

432661323_411857991389087_2218706585659783507_n.jpg

Rachel Davies er redaktør for bestillinger og innkjøp av programmer i BBC Popular Music TV. I tillegg er hun leder for BBC Music-teamet i Salford hvor hun har ansvar for å implementere musikkstrategien på tvers av lineære kanaler og for BBC-spilleren. Rachels rolle lar henne jobbe på tvers av flere disipliner fra live-arrangementer og studioprogrammer til dokumentarer. Rachel jobb består i å bestille høyprofilert, prisvinnende innhold, inkludert BBCs Glastonbury-festivaldekning, "Later…" med Jools Holland, Mercury Music Prize, MOBO Awards, Reel Stories med Dermot O’Leary og When X Came to Britain, for å nevne noen. Nylige dokumentarserieoppdrag inkluderer Chuck Ds Fight the Power, Disco: The Sound of a Revolution og First Ladies of Hip Hop. Kritikerroste enkeltfilmer inkluderer; The Trouble with Kanye og Reclaiming Amy. Før hun begynte i bestillerteamet for BBC Music, produserte og regisserte Rachel en rekke programmer på tvers av de store britiske kanalene. Utenom hennes daglige arbeid, er Rachel med å hjelpe og støtte unge talenter gjennom sitt arbeid for Royal Television Society-komiteen. Rachel sitter i styret i Brighter Sound, en musikkutviklingsorganisasjon som fokuserer på å skape transformative opplevelser for unge mennesker og nye artister som ønsker å jobbe med musikk.

Arnt Maasø

Arnte_RamGupta_720px-1296.png

Arnt Maasø er første-amanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO. Han har forsket på musikk og medier, musikkstrømming og algoritmer. Arne Maasø fikk pris for den beste vitenskapelige artikkelen av Norsk medieforskerlag i 2022 for "The Streaming Paradox: Untangling the Hybrid Gatekeeping Mechanisms of Music Streaming”, med Hendrik S. Spilker.

Therese Aune

ThereseAune_photoJennyBergerMyhre-300ppi-13 kvadr.jpg

Ragnhild Veire

Ragnhild Veire.jpg

Ole Henrik Antonsen

ole-henrik-antonsen-1-foto-anne-valeur-scaled 3-4.jpg
Therese, Ragnhild, Ole

Therese Aune er musiker og komponist. Hun lager eksperimenterende popmusikk sentrert rundt stemmen og synthesizeren, ispedd akustisk instrumentering og feltopptak. I tillegg skriver og produserer Therese Aune musikk for filmer, TV-serier og podkaster. Aune har blant annet laget musikken til TV-serien NUDES (NRK), dokumentaren Veien Hjem (NRK) og podkastene Gamle Greier (NRK), Utilgivelig (NRK) og I dødens Spor (NRK). Det siste prosjektet hun jobbet på er dokumentaren An Army of Women (Differ fim) som har premiere på SXSW i mars. Foto: Jenny Berger Myhre

Ragnhild Veire er seksjons-leder for Musikksentralen, som anskaffer og gir råd om musikkvalg og musikk-rettigheter i NRK. Ragnhild Veire leder også et nytt musikksamarbeids-prosjekt som skal styrke operasjonaliseringen og gjennomføringen av NRKs musikkambisjon. Hun er tidligere journalist og musikkritiker, og har vært kanalsjef for NRK Klassisk og NRK Jazz. Foto: Ellen Wesche Guttormsen

Ole Henrik Antonsen (1973) er en norsk låtskriver, produsent, musiker og redaktør. I sitt virke som låtskriver og produsent har hann jobbet med mange ulike artister, både i Norge og internasjonalt: Shayne Ward, Gary Louris, Nervo, Melaine C, Lene Marlin, Teddy Geiger, Jan Werner for å nevne noen. Antonsen har også skrevet musikk for TV-produksjoner. I mange år har Antonsen vært journalist og redaktør for tidsskriftet Musikk-praksis. Han lager også podkasten Bak spakene. Ole Henrik Antonsen har lenge engasjert seg i spørsmål rundt komponister og tekstforfatteres rettigheter. Dette har ledet til ulike verv i musikkbransjen. For tiden er han styre- leder i NOPA og Rettighets-alliansen. Han leder Kunstnernettverket, som består av 19 nasjonale kunstnerorganisasjoner, og sitter i styrene til TONO og Kopinor. Antonsen innehar også internasjonale verv i paraplyorganisasjonene ECSA – European Composer and Songwriter Alliance og CIAM – The International Council of Music Creators. Ole Henrik Antonsen leder komiteen APCOE (populær-komponister) og sitter i styret i ECSA, mens han er Europas observatør i ExCo (styret) i CIAM.

Guro Kleveland

Guro Kleveland.jpg

Håvard Bråthen

Håvard Bråthen-NRK06511_1x1.jpg

Halldor Krogh

Halldor Krogh.jpg
Guro, Håvard. Halldor

Guro Kleveland er redaktør og daglig leder i Ballade, nettidsskriftet om og for musikklivet i Norge (ballade.no). Under fjorårets HIMF var Ballade til stede med daglige sesjoner om og med norske musikkvideoer, basert på den ukentlige spalten Ballade video. Kleveland har tidligere vært kommunikasjonssjef i Riks- konsertene og Kulturtanken, og har hovedfag i britisk litteratur fra Universitetet i Bergen.

Håvard Bråthen er journalist og regissør og har laget en rekke musikkprogrammer og dokumentarserier for NRK TV. Han har blant annet hovedregi på seriene "Helvete - historien om norsk black metal" (2020) og "Jazzeventyret" (2024).

Halldor Krogh er musiker, komponist, arrangør, musikkprodusent og tidligere leder for filmmusikkstudiet ved Høgskolen i Innlandet. Halldor Krogh har vært gitarist i Veslefrikk, Nøkken, Jørn Hoel Band og flere, har utøvende musiker- utdannelse fra A/S Bergens Musikkonservatorium. I tillegg har han studert filmmusikk-komposisjon ved Berklee College of Music i Boston og University of Southern California i Los Angeles og har arbeidet aktivt som filmkomponist.  Han har vært musikk- produsent i NRK, og har i stor grad arbeidet med KORK, bl.a som musikk-produsent for flere filmer og TV-serier.

Thomas Robsahm

Thomas Robsahm_edited (1) (1).jpg

Morten Ståle Nilsen

morten.jpg
Thomas, Morten,Elisabeth

Elisabet Sjaastad

EOSjaastad portrait.jpg

Produsent, regissør, skuespiller og musiker. Thomas Robsahm har regissert "a-ha - The Movie", dokumentaren som dekker hele bandets karriere og følger bandet gjennom fire år. Han står også bak NRK-serien "Punx", og mottok nylig en BAFTA Film Award-nominasjon sammen med regissør Joachim Trier for "Verdens verste menneske».

Morten Ståle Nilsen er en norsk redaktør, musikkjournalist og filmkritiker. Han har vært ansatt som både musikkanmelder og redaktør for bladet BEAT. I tillegg har han vært musikkanmelder i Aftenposten og VG. Morten Ståle Nilsen var redaktør for boka So Long, Leonard Cohen. I boka bidrar 11 norske forfattere og journalister med ulike aspekter ved den legendariske artistens liv og produksjon.

Forbundsleder i Norsk filmforbund fra 2020, nestleder samme sted 2005-09. Utdannet film- og teaterregissør fra Beijing Film Academy, og tidligere produsent. Amanda-nominert for dokumentarfilmen Shiny Stars, Rusty Red (2003). Daglig leder for FERA, Federation of European Screen Directors, i Brussel i 2009-14. Gründer av den uavhengige norske strømmetjenesten Nettkino i samarbeid med Kulturmeglerne 2015-20.

Magnus Gertten

Magnus Gertten.jpg

Magnus Gertten er en prisvinnende regissør fra Malmö, Sverige, hvor han driver produksjonsselskapet Auto Images sammen med produsent Ove Rishøj Jensen. Han står bak den skandinaviske billettsuksessen, dolumentaren Tusen bitar (2014), Every Face Has a Name (2015), portrettet av fotballegenden Becoming Zlatan (2016), menneskerettighetsdokumentaren Only the Devil Lives without Hope (2020) og kjærlighetshistorien til Nelly & amp; Nadine, som hadde premiere på filmfestivalen i Berlin i 2022. Nelly & Nadine har så langt blitt vist på mer enn 120 internasjonale filmfestivaler og vunnet 23 priser, inkludert prisen for beste nordiske dokumentar på Nordisk Panorama 2022. Magnus Gerttens dokumentarer er karakterdrevne, ofte laget i en intim stil og med en kraftfull emosjonell fortelling. Siden 1998 har han laget 12 langfilmer. Magnus har bakgrunn som journalist i Sveriges Riks-TV, SVT, og Sveriges Riksradio, SR. Han er æresdoktor ved Malmö universitet.

Jan Omdahl

IMG_9707.jpeg

Jan Omdahl er musikkjournalist med lang fartstid fra bl.a. BEAT og Dagens Næringsliv. Han har skrevet bøker om a-ha og Jan Garbarek Quartet.

bottom of page