top of page

Konserter

what the funk (1).jpeg

What The Funk

Magnus Buer Hansen, Espen Holtan, Olle Hov, Liv Renate Elnes mm.

Lørdag 20.04  kl. 21.00
Kultuhuset

What the Funk er et nytt band bestående av erfarne musikere med bred musikalsk bakgrunn som har oppstått i miljøet rundt det nye Kulturhuset i Halden.

Det ni musikere store ensemblet er de facto husband på Kulturhuset og har eksistert et års tid. Bandet har både blåsere, ekstra perkusjonist og flere sangere ved siden av gitar-bass-trommer-keyboards-besetning.

Helt i tråd med Kulturhusets innebygde spirit om kulturelt samarbeid på tvers av grenser og generasjoner har What the Funk medlemmer fra tre nasjoner! What the Funks materiale består av de aller beste sangene fra soul, funk og rock-historien. Fra katalogene til blant andre James Brown, War, Stevie Wonder, Cream, The Temptations og Mark Ronson.

Konsertene som What the Funk så langt har spilt har «utartet» til dansefester med publikum som rett og slett ikke har blitt gitt anledning til å stå stille.

Under banneret Make Halden Smile, den avsluttende dagen av Halden Internasjonale Musikkfilm Festival (HIMF) og Kulturuka i Halden, har What the Funk fått det viktige oppdraget med å sørge for at en hel dag med utadvendte kulturelle aktiviteter på Kulturhuset og Aladdin Scene runder av med hele publikum på dansegulvet.

Pärs Polare.jpeg

Pärs Polare

Espen Holtan, Markus Linge, Glenn Solheim, Arne Nygaard og Frank Skovrand.

Fredag kl. 21.00
Kulturhuset

Fredag 19. april kan man få den ultimate Vreeswijk-opplevelsen under Halden Internasjonale Musikkfilm Festival (HIMF) ved først å se den nye dokumentarfilmen om Vreeswijk, Somliga går med trasiga skor, med regissøren Magnus Gertten til stede, for deretter å oppleve Norges beste Vreeswijk-tolkere, Pärs Polare, på scenen på Kulturhuset.

Cornelis Vreeswijk (1937-1987) hadde alltid et forhold til Halden, med en rekke konsertbesøk, der han spilte for et publikum som av helt naturlige årsaker hadde stor forståelse for hans poesi, hans livsstil og humor, hans samfunnssyn.

Svensk radio hadde et vesentlig bedre grep om lytterne ved grensen enn NRK gjennom seksti og syttitallet, Vreeswijks musikk var allestedsnærværende. En del av befolkningens sosiale liv.

Det er derfor ikke overraskende at det oppstod et hyllestband til Vreeswijk i Halden. Det er nå tjue år siden Pärs Polare, frontet av sanger/ låtskriver/ skuespiller Frank Skovrand, dukket opp i forbindelse med skolefestivalen «Bomkræsjbang».

Skovrand har med seg pianist Arne Nygård, gitarist Markus Linge, trommeslager Glenn Solheim og kontrabassist Espen Holtan.

— Vi hadde en øving for tjue år siden og lærte oss 30 av Cornelis sanger, forteller bassist Holtan,- dette har vært repertoaret i disse årene. Vi har improvisert rundt denne musikken siden, Cornelis tekster og låtstrukturer ligger selvsagt i grunnen. Et i alt vesentlig grad akustisk uttrykk. Det handler i stor grad om Franks uovertrufne evne til å formidle og å tolke Cornelis sanger.

Pärs Polare har vært i studio og spilt inn en versjon av «Turistens klagan», som har fått tommelen opp av musikere med tilknytning til Vreeswijk-familien.

Pers Polare har i stor grad vært et sommerband, som har vært på «Skjærgårdsturneer» på kryss og tvers av Østfold og Bohusläns-kysten.

Pärs Polare er medlemmer av «Cornelis Vreeswijk Sällskapet» i Stockholm, som eksisterer under mottoet «Att sprida kännedom om Cornelis Vreeswijk som person, hans musik och poesi till kommande generationer».

 

bottom of page