top of page
c808eb_34a8a4ab56824c23b6b34cbd22c90bdd~mv2_edited_edited.png

HALDEN INTERNASJONALE  MUSIKKFILM
FESTIVAL

Halden, Norge
April 2025

Om HIMF

Den første utgaven av Halden International Musikkfilm Festival (HIMF) ble arrangert i februar 2023. 

 

Med utgangspunkt i fjorårets suksess vil HIMF i 2024 inneholde filmer, fagprogram og et spennende prosjekt siste dag - Make Halden Smile. 

 

HIMF 2024 er en del av en ni-dagers uke med musikk, film, utdanning og teknologi, i et samarbeid mellom HIMF, Conference on Applied AI (AI+); Opera Østfold og Kunnskapet i sentrum.

 

Følg med her for informasjon om HIMF, som vil profilere det beste fra Halden, Østfoldregionen og Norge.

Om HIMF

HIMF 2024 Filmer

NRK_Coreblue900.png
bbc-logo-png-bbc-logo-png-transparent-amp-svg-vector-pluspng-2400x832.png
SVT_2016.png

Innledere

Don Letts

Don Letts DJ Photo.png

Don Letts rykte som filmregissør, DJ og musiker kommer fra prosjektet hans med å bringe forskjellige kulturer sammen. Han er en av grunnleggerne i Englands punk- og reggae-scener, og var blant annet videografen til Clash og andre band. Musikken han spiller er svært dansbar, og for de som har vært med på ettermiddagsaktivitetene vil kveldsdansen fortsette moroa. Musikken fra den tida var ofte sterk og kritisk mot de etablerte. Don Letts var sentral i dette miljøet på midten av 70-tallet, mot en bakgrunn av stor arbeidsledighet, utenforskap og en generell følelse av dårlige fremtidsutsikter. I denne tida med stor sosial uro fremmet Don Letts' Gjør det selv-etikk. Det handler om hvordan du gjør det du gjør, ikke bare hva du gjør. Det er en mentalitet, ikke bare et ønske om sosial endring som skjedde for 40 år siden. Energien har en årsak og en arv, og denne bølgen av kreativitet vi ønsker å gjenskape ved å starte det som skal bli en ny tradisjon – "Make Halden Smile".

Arnt Maasø

Arnte_RamGupta_720px-1296.png

Arnt Maasø er førsteamanuensis ved Institutt for medier og kommunikasjon, UiO. Han har forsket på musikk og medier, musikkstrømming og algoritmer. Han fikk pris for den beste vitenskapelige artikkelen av Norsk medieforskerlag i 2022 for "The Streaming Paradox: Untangling the Hybrid Gatekeeping Mechanisms of Music Streaming”, med Hendrik S. Spilker.

Rachel Davies

432661323_411857991389087_2218706585659783507_n.jpg

Rachel Davies er redaktør for bestillinger og innkjøp av programmer i BBC Popular Music TV. I tillegg er hun leder for BBC Music-teamet i Salford hvor hun har ansvar for å implementere musikkstrategien på tvers av lineære kanaler og for BBC-spilleren. Rachels rolle lar henne jobbe på tvers av flere disipliner fra live-arrangementer og studioprogrammer til dokumentarer. Rachel jobb består i å bestille høyprofilert, prisvinnende innhold, inkludert BBCs Glastonbury-festivaldekning, "Later…" med Jools Holland, Mercury Music Prize, MOBO Awards, Reel Stories med Dermot O’Leary og When X Came to Britain, for å nevne noen. Nylige dokumentarserieoppdrag inkluderer Chuck Ds Fight the Power, Disco: The Sound of a Revolution og First Ladies of Hip Hop. Kritikerroste enkeltfilmer inkluderer; The Trouble with Kanye og Reclaiming Amy. Før hun begynte i bestillerteamet for BBC Music, produserte og regisserte Rachel en rekke programmer på tvers av de store britiske kanalene. Utenom hennes daglige arbeid, er Rachel med å hjelpe og støtte unge industritalenter gjennom sitt arbeid for Royal Television Society-komiteen. Rachel sitter i styret i Brighter Sound, en musikkutviklingsorganisasjon som fokuserer på å skape transformative opplevelser for unge mennesker og nye artister som ønsker å jobbe med musikk.

Andre aktiviteter

Make Halden Smile

Make Halden Smile (MHS) har som mål om å samle alle haldensere, med et ekstra fokus på integrering og inkludering av enkelte mennesker og familier. 

Gratis for alle 
Lørdag 20. april fra kl. 13:00. 

 

Bringing AI to the People

Bringing Artificial Intelligence (kunstig intelligens) to the People er en dag i Kulturhuset hvor du kan møte robotene ... og mye mer. For alle som er nysgjerrige på hva KI kan bety i hverdagen deres.

Gratis for alle 
Lørdag 20. april fra kl. 10:00. 

LSROK - Little Steven og karriere

Little Stevens rock- og karriereskole (LSROK) har som målsetting å gi elever og andre unge mennesker i Halden verktøyene de trenger for å utvikle ferdighetene sine, vekke interessene, lære å jobbe bedre som et team og videreutvikle veier for karriereutvikling...

Våre samarbeidspartnere
Våre samarbeidspartnere

Våre Støttespillere

Sparebank1Stiftelsen logo (1).jpg

SPAREBANK 1 STIFTELSEN HALDEN Sparebank 1 stiftelsen Halden ble etablert i 2011 i forbindelse med fusjonen mellom Rygge og Vaaler Sparebank, og Halden Sparebank. Sparebank1stiftelsen Halden ble opprettet for å sikre at kapitalen som har akkumulert over tid i Halden S parebank da den ble avviklet, forblir i lokalsamfunnet og forvaltes gjennom Sparebank1stiftelsen Halden. Sparebank1stiftelsen Halden skal stimulere og bidra til positiv utvikling i nærområdet, gjerne i Halden, og også i Sarpsborg. Basert på midlene fra t idligere Halden Sparebank. Midlene som gis vil være fokusert på langsiktig samfunns - og kulturbygging. og sørge for at opptjent kapital forblir i lokalsamfunnet.

95e85a1b-0dc2-47c7-871b-d652a3b93585 (1).png

THON HOTEL HALDEN Thon Hotel Halden er stolt samarbeidspartner av dette arrangementet og vi gleder oss til å huse dere som kommer på besøk. Hotellet ligger idyllisk til ved bryggepromenaden i Halden, med utsikt over indre havn og vakre Fredriksten Festning. Hotellet har egen restaurant, og på sommeren kan vi tilby en stor uteservering som går helt til bryggekanten.

Halden Municipality (1).png

HALDEN KOMMUNE Halden er Norges vakreste by, porten til Europa og gamle Østfolds største kommune. Våre 2200 ansatte jobber for å gjøre Halden litt bedre for hver dag som går. Halden kommune yter tjenester til over 30 000 innbyggere, styrer alt fra barnehager og skoler til eldreomsorg, og kulturopplevelser.

Skjermbilde 2023-02-14 kl. 12.23.59.png

RIIS BILGLASS Riis Bilglass er er Norges ledende bilglassaktør med 190 verksteder spredd over det ganske land.  Vi er et 100 prosent norskeid selskap som skifter og reparerer bilglass og samtidig legger vekt på å støtte ulike deler av Norsk Kulturliv lokalt , regionalt og nasjonalt.

Berg Sparebank logo (1).jpg

BERG SPAREBANK Berg Sparebank ble etablert i 1915 og prioriterer samfunnstjeneste gjennom økonomisk støtte til aktiviteter av kulturell, sportslig eller sosial karakter i Halden. Miljø har alltid vært viktig for banken, og Berg Sparebank er miljøsertifisert innenfor en lang rekke områder som helsesikkerhet, innkjøp, materialforbruk og energiforbruk. Målene er å oppnå miljøforbedringer, bedre arbeidsmiljø og en miljøvennlig drift. Banken eier banken Eika Gruppen AS sammen med andre uavhengige lokalbanker. Dette er et eierskap som gir tilgang til produkter og tjenester som gjør at våre kompetente og serviceorienterte medarbeidere kan tilby alt innen sparing, plassering, finansiering, forsikring og eiendomsmegling.

NOPA Norsk forening for komponister og tekstforfattere, er en interesseorganisasjon for opphavere til musikkverk. Foreningen har ca.1500 medlemmer og 500 tilknyttede som skaper musikk på alle språk og i alle sjangre. NOPA jobber for å fremme norsk, skapende tonekunst og ivareta medlemmenes kunstneriske og økonomiske interesser.

Untitled-1.png

Ballade.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for og om norsk musikkliv, og har vært samarbeidspartner med HIMF siden stiftelsen av festivalen i 2023. Også i år arrangerer ballade.no morgensesjoner fredag og lørdag, og presentere et utvalg musikkvideoer som skal vises i Kulturhuset.

Østfold er et norsk fylke på Østlandet som ble reetablert den 1. januar 2024 etter at Viken fylke ble oppløst fra samme dato. Oppgavene er blant annet videregående skoler, regional utvikling og planlegging, kultur, samferdsel, folkehelsearbeid og tannhelsetjeneste. Østfold har 11 videregående skoler, en fylkeskommunal folkehøgskole, en skole som gir opplæring til barn og unge på barneverns- og helseinstitusjoner, samt en konsolidert fagskole. Østfold skal være en skoleeier som gir hver eneste ungdom en opplæring som ruster dem godt for livet videre.

Teamet vårt

HIMF består av et dyktig og engasjert team

426723125_378203021587080_8153787433374115937_n.jpg
bottom of page